VM visar hur snabbt nyheter sprids idag

VM i Sydafrika är det första världsmästerskapet i fotboll sen sociala mediers stora genombrott, och visar tydligt hur nyheter sprids och delas idag. När Landon Donovan räddade USA’s avancemang på övertid mot Algeriet igår blev målet det bestående minnet från den dag då internet uppnådde sin näst högsta trafik någonsin. Den högsta uppnåddes under VM’s premiärdag.

Många av de amerikaner som inte följde matchen på TV kunde nog ana utgången av matchen bara några sekunder efter målet, då Ashton Kutcher, med över fem miljoner followers på Twitter, skickade ut följande tweet.

#USA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!less than a minute ago via Brizzly

Och om de inte övertygats om att det första tweetet innebar amerikanska framgångar, så borde nog i alla fall Kutchers andra tweet några minuter senare ha övertygat dem.

USA USA USA USA USA USA USA USA USA USA USA USA USA USA USA USA USA USA USA USA USA USA USA USA USA USA USA USA USA USA USA RTless than a minute ago via Brizzly

Mycket snabbare än så går det nog inte att ta del av nyheter idag.