MW-Tips: 2010-09-18

Sifo: Reinfeldt bäst i tv-debatt
Dagens länkar blir lite av en valspecial, och jag börjar givetvis med slutdebatten i Svt igår. Fredrik Reinfeldt fick alltså bäst betyg av tittarna, vilket inte var speciellt oväntat. Det blev dock väldigt tydligt vem det är som är Alliansens stöttepelare, då övriga tre partiledare hade det tufft i sakfrågorna. Generellt sätt kändes debatten relativt jämn, men utan Reinfeld som motståndare hade de Rödgröna tagit hem segern på knockout. Mina personliga betyg blir Reinfeldt – 4, Wetterstrand – 4, Ohly – 3, Sahlin – 3, Olofsson – 2, Björklund – 2, Hägglund – 2.

Sveket
Vad ska man säga? Fruktansvärt. Läs, om du inte redan har gjort det. Också otroligt hemskt att Emelie ska behöva få skit för detta, vilket hon svarar på i ”Svaret”. De personer som kommer med dessa anklagelser måste sakna all form av empatisk förmåga.

BEFRIAD ZON: ”Sveket” som blev viralt kan påverka
Brit Stakston med den kommunikativa aspekten av ”Sveket”. Mycket välformulerat, och med en fin slutkläm.

Extra: Vänsterlobbyist bakom Den Allierade Journalisten
För ett tag sen uppmärksammade Aftonbladet bloggen ”Den Allierade Journalisten”, vilken påstods vara skriven av en anonym journalist. Nu har det dock visat sig att det är en vänsterlobbyist som ligger bakom, vilket såklart blir lite pinsamt för Aftonbladet. Aldrig kul att bli stående med byxorna nere.

min drömregering
Sofia Mirjamsdotter, aka Mymlan, har satt ihop ett eget förslag till regering. Kul!