Studio Total gör det igen

Studio TotalI somras brände de upp 100 000 i Almedalen tillsammans med Gudrun Schyman. Ikväll slår de till igen.

I samband med kvällens fest på Scandic Malmen, som jag för övrigt har tänkt besöka, kommer de återigen uppmärksamma det faktum att kvinnor i genomsnitt endast tjänar 84 procent av det män tjänar.

”16% av genomsnittslönen är ungefär 2500 kronor i månaden. Därför kommer alla tjejer på vår fest på Scandic Malmen ikväll att få ett extra lönekuvert med 2500 kronor. Det är så mycket mer de skulle haft i plånboken om de haft en kuk. Om tjejerna sedan väljer att elda upp sina pengar eller behålla dem och ha lika mycket som en kille lägger vi oss inte i. Vi tänker ha fest.” Så skriver Studio Total i ett pressmeddelande jag precis tagit del av.

Ja, vad säger man. Trots att det i princip är återvinning av samma koncept (denna gång dock helt utan inblandning av FI) så kommer de sannolikt återigen att lyckas skapa uppståndelse. Jag har i alla fall aldrig varit på någon fest där det delas ut tusenlappar till höger och vänster förut, och det skulle förvåna mig mycket om detta inte får åtminstone viss publicitet i olika mediekanaler. Att skänka bort pengar borde dessutom sända ut mer positiva signaler än det tidigare påfundet att bränna dem.

Hur som helst så blir det nog en intressant kväll.