Twitter – vår fix av det senaste

Det går undan på Twitter, något som blev speciellt tydligt i samband med tweetexplosionen efter Osama Bin Ladens död. Det går dessutom inte bara snabbt – nyheter bli också ”gamla” fort. I alla fall i mångas ögon.

Idag låter exempelvis Huffington Post berätta om att befälhavaren över styrkan som tog livet av Bin Laden är en före detta journaliststudent. Kanske intressant för oss som jobbar i mediebranschen?

Nja, gäsp säger jag. Den nyheten såg jag ju redan igår på Twitter, där tweets länkade till artikeln i Daily Texas Online. Samma text som ju även Huffington Post hänvisar till.

Här sitter alltså jag, i Sverige, halvvägs till världens ände, och dömer ut stora amerikanska nyhetssajters material som gammalt. Trots att det faktiskt handlar om en nyhet som i första hand är just amerikansk. Men det är faktiskt lite så det fungerar idag – vi vill ha vår fix av det senaste.

Bra eller dåligt? Det är i alla fall intressant.