MW-Tips: 2010-04-26

10 Things Your Grandmother Can Teach You About Social Media
Har redan länkat till det här på Twitter, men det är så bra att jag inte kan riskera att någon missar det. Exakt såhär tycker jag man bör förhålla sig till sociala medier. Det behöver, om man bortser från rent tekniska aspekter, inte vara svårare än så. Tipstack till @jocke.

21 Essential Social Media Resources You May Have Missed
Ojoj, här var det mycket att läsa igenom. Jag har själv i ärlighetens namn bara börjat, men ska försöka hinna läsa klart ikväll för det verkar onekligen finnas en del intressant här.

9 Ways to Do Good With 5 Minutes or $25
En till från Mashable. Någon vecka gammal, men den får komma med ändå. Ibland känns nämligen hela marknadsförings- och PR-svängen som meningslöst blaj. Jag har liksom svårt att intala för mig själv att jag bidrar till en bättre värld. Då är det skönt att se att det faktiskt finns sätt att göra skillnad på.

Veckan som gick – vecka 16
Har ju tidigare sagt att jag inte ska länka till SSBDs veckorbrev mer, för att på så sätt tvinga er att lägga till dem i RSS-läsaren. Men måste ändå passa på och tacka Jerry för att jag fick vara med och bidra till innehållet den här veckan!

Top 10 YouTube Tips for Small Businesses
Bra tips till alla som jobbar mycket med videomaterial. Känns som att videos fortfarande är lite underskattat bland småföretagare, eller har jag fel? Mina bekanta på eventbyrån Deviance kör hårt på Youtube för ett evenemang som går av stapeln i helgen. Ett enkelt, och framför allt effektivt sätt att etablera en mer personlig och engagerande kontakt med sin målgrupp.