MW-Tips: 2010-09-13

Nej, sociala medier är ingen röstmagnet, men det kan vara något mycket större
Mikael Zackrisson på SSBD om sociala medier i valrörelsen. Ett läsmåste!

Konstigt att internet inte påverkar valet?
Mer om valet. Joakim Jardenberg exemplifierar hur partierna ibland misslyckas kapitalt med att fånga väljarna på grund av ogenomtänkt kommunikation. I det här fallet med en nerladdningsbar film med Centerns Maud Olofsson, men Jocke poängterar att det lika gärna kunde ha varit något annat parti.  Även mycket bra diskussiontråd till inlägget.

Korrespondenterna, från onsdag 1 sep i SvtPlay
Ett av mina absoluta favoritprogram, och just det här avsnittet var extra intressant då det behandlar Europas ekonomiska stagnation med hög ungdomsarbetslöshet som följd. Visste ni t.ex att Sverige har den tredje högsta ungdomsarbetslösheten i det industrialiserade Europa? Filmen finns tillgänglig till och med 27 november.

Sept. 10, 2001
I lördags var det ju årsdagen av World Trade Center-attacken, och NY Times fotoblogg Lens samlade ihop ett fint collage av läsarbilder som tagits på de två tornen strax innan attentatet.

Glöm gårdagens analys
Ytterligare ett valrelaterat tips, men vill gärna lyfta fram Viktor Barth-Krons blogg på cafe.se, där han kontinuerligt delar ut kritik till såväl höger som vänster. Oftast med en rolig knorr. Här är det Expressen som får en, till synes välförtjänt, känga.