MW-Tips: 2010-11-05

Kungen återupprättar sitt varumärke!
Egentligen ställer jag mig bakom den uppfattning som bland annat luftats av Staffan Dopping och Paul Ronge. Alltså att kungen, för att använda en eufemism, hanterade pressuppbådet ”mindre bra”. Men det är ändå lite kul att Viggo vågar gå rakt mot strömmen här, och även Olle Lidbom är lite inne på samma spår när han menar att ”kungen är en egen värld”.

Fyllefilter.se
Veckans andra snackis, efter kungen. Riktigt finurlig idé av Deportivo, och det hela verkar ha fått ett mycket bra genomslag.

Upphovsrätt på twitter
Joakim Jardenberg diskuterar vad som är ok att ta från Twitter och göra en artikel av, efter att Resumé i princip klistrat in en hel konversation från microbloggen. Som jag skrivit i en kommentar till inlägget så tycker jag att man kan använda tweets till citat och dylikt, men att kopiera större stycken rakt av är fel. Dock är det ju mer än fråga om vad som är bra journalistik än om upphovsrätt, anser jag.

Handel med hyreskontrakt ÄR olagligt
Bloggar i jobbet ibland på sajten Trapphuset, och igår skrev jag ett inlägg om att jag hittat en annons gällande svarthandel med hyreskontrakt på annonssajten Annonsera.se. Sajtägarna var dock snabba med att uppmärksamma mitt inlägg, och då såklart plocka bort annonsen vilket de även uppmärksammade mig med via en kommentar. Bra agerat tycker jag, och självklart har jag nu lagt till en uppdatering om detta i inlägget.

Times paywall – who pays what then…
Uppgifter har ju florerat i diverse kanaler om att The Times paywall skulle vara lönsam. Men precis som Dan Sabbagh på The Guardian tycker jag att siffrorna som presenterats mest påminner om det man brukar kalla ”bullshit”.