MW-Tips: 2011-01-24

The Top Check-In Categories On Foursquare And More Fun Facts
Roliga fakta om Foursquare. Tydligen är Nordkorea det enda landet i världen som ingen har checkat in i. Vem blir först? Å andra sidan kanske man inte vill reta Kim Jong Il genom att snuva honom på eventuella Mayorships.

Mest intressant är dock att Facebook Places inte verkar ha påverkat Foursquares utveckling det minsta hittills. Naveen Selvadurai, en av grundarna, ska också nyligen ha sagt att “other sites want to keep you inside the computer while our entire goal is to get you out of the house.” Det ska bli mycket spännande att se om man kan leva upp till den tuffa attityden och förbli oberörda av Facebook även framöver.

Hur gick ISS Facebook-kampanj?
Bra reflektioner av Hans Kullin kring ISS rekryteringskampanj. Traditionell media gjorde alltså den till en PR-succé, trots att bristen på ordentligt innehåll var påtaglig. Förutom att det, precis som Hans säger, tyder på att traditionella medier ofta saknar kunskap i ämnet så tycker jag samtidigt det bevisar att de dessutom tenderar att vara lite väl heta på gröten när begreppet ”sociala medier” kommer på tapeten. Många traditionella medier har varit sena på bollen, och är därför otroligt ivriga att ta igen allt de har missat.

Kolla viraliteten på ett blogginlägg med Facebook
Riktigt smart! En sån där typisk grej som jag tycker att jag borde ha kommit på själv. Men det gjorde jag inte – därför stort tack till Micke Kazarnowicz.

Structure? The Flatter, the Better
”Collaboration is one of the most difficult challenges in management. I think top-down organizations got started because the bosses either knew more or they had access to more information. None of that applies now. Everybody has access to identical amounts of information.”

Tänkvärt, eller hur? Tipstack till Patrik Edvardsson.

Sarkozy’s Facebook hacked; intruder wrote French president would resign in 2012
Whoops!