MW-Tips: 2011-03-01

studiototal.blogspot.com
Eftersom hypade grejer ofta har svårt att leverera när de ska gå från fantasi till verklighet, så var jag till en början lite skeptiskt till Studio Totals blogg. Den såg dessutom lite b ut, och det verkar fortfarande inte gå att länka till enskilda inlägg via annat än delningsknapparna. Men – jag kunde snart andas ut. Bloggen var precis lika knäpp och underhållande som man kunde hoppas. Kan med andra ord varmt rekommendera galenskaperna som försiggår där.

The 10 Best Facebook Campaigns
10 smarta Facebook-kampanjer, inklusive bland andra Target, Papa Johns Pizza och Southwest Airlines. Listan är gjord av australiern Jeff Bullas.

Därför borde ingen av oss jobba på jobbet
Jag gillar texter som ifrågasätter det som många tar för självklart, utan att de egentligen funderar på varför. Här är ett sådant inlägg av Daniel Kjellsson, som tåls att tänka på. Ställ er själva frågan han hänvisar till i slutet.

Det här inlägget skänker 20 kr till Childhood
Pushar lite för Jasper Hein Nordling, med fleras, blogg Non Profit PR. Just det här inlägget hänvisar till en kampanj vår arbetsgivare Vattenfall har tillsammans med World Childhood Foundation, där länkar, kommentarer och tweets bidrar till en insamling. Slänger in en länk jag med, och bidrar därmed med 20 kronor. Kampanjen är inte ny, men den lever än.

Facebook Like Button Takes Over Share Button Functionality
Mashable var tidiga med att rapportera om hur Facebook verkar börja avveckla share-funktionen till förmån för like-knappen. Bland kommentarerna till artikeln så är det dock ingen fest – snarare uppror. Skillnaden mellan att vilja dela något och att faktiskt ”gilla” det verkar vara den största orsaken till frustrationen.

Själv tycker jag dock att det är en ganska logisk utveckling. Det har länge varit ganska rörigt för många vad som egentligen skiljer de två åt, och som vanlig genomsnittlig mediekonsument måste det varit förvirrande att komma till stora mediesajter och erbjudas såväl share- som like-funktionen. Problemet som många av kommentarerna syftar på borde enkelt kunna lösas med att like byts ut mot ”recommend” – en möjlighet som verkar ha gått många förbi.