MW-Tips: 2011-05-24

Facebook Tests User Page Recommendations
Det jag tycker är mest märkligt här är att det inte på något sätt nämns att det faktiskt har funnits en liknande funktion tidigare. Det är inte speciellt länge sedan även fans, och inte bara admins, kunde rekommendera en sida till sina vänner. Jag tyckte det var positivt då detta begränsades, eftersom det tog bort möjligheten för okunniga admins att söka kortsiktiga resultat genom att tjata på sina fans att bjuda in sina vänner.

Därför ställer jag mig något skeptisk till den här nya funktionen. Men den kan förstås visa sig smartare än sin föregångare. Time will tell.

Why I Will Never, Ever Hire A ”Social Media Expert”
Ett par bra poänger av Peter Shankman. Det är viktigt att se bortom begreppet ”sociala medier”. Tipstack till @VianTah.

The Beat Generation: Rap And Electronic – A Match Made In Heaven Or Hell?
Min kompis Jonay, en artist som för övrigt är grym på att marknadsföra sig online, nämns i ett ganska så namnkunnigt sällskap här. Intressant artikel dessutom, om trenden att hiphop och elektronisk musik influerar varandra allt mer.

Årets YEAH!-festival, mer kommunikativ än någonsin
Puffar lite för ett inlägg jag har skrivit på en annan blogg. Om hur Yeahfestivalen i Örebro har jobbat med sociala medier i år. Festivalen går för övrigt av stapeln i helgen, för er som skulle ha vägarna förbi. Gratis inträde!

How Paulo Coelho Uses Social Media
Den populära författaren sköter, enligt honom själv, all sin online-närvaro personligen. Otroligt starkt i så fall! Tipstack till @whisprgroup.