MW-Tips: 2011-05-30

Håkan Juholt får stark kritik för piratskärpet
Vi bortser för ett ögonblick ifrån att Expressen har satsat tre reportrar på att göra det här fantastiska avslöjandet, och försöker istället att fokusera på vad det egentligen kommer att innebära att Håkan Juholt går runt med ett piratkopierat skärp.

Jag är faktiskt tveksam till att det kommer att ha någon negativ effekt alls – snarare tvärtom. Socialdemokraterna är ett Svenssonparti, och det är inte många saker som är mer Svensson än just ett piratkopierat skärp inköpt på chartersemester. En stor del av svenska folket kommer alltså att känna igen sig i skärpet, och därmed även sympatisera med Juholt.

10 grymma journalistbloggar av tjejer att se upp till
Lisah Silfwer tipsar om ett par grymma journalistbloggar att hålla koll på.

Att gilla, inte gilla eller ogilla
Bra reflektioner kring Facebook-kampanjer av Tor Löwkrantz. Jag tycker generellt att det läggs alldeles för mycket fokus på korta kampanjer och tävlingar, på bekostnad av det långsiktiga arbetet.

Wikipedia om Nationalencyklopedin (NE.se) – och tvärtom
Intressant jämförelse av Jocke Jardenberg. Och det är ju ganska så tydligt vilken av de två informationskällorna som drar det längsta strået.

Brudparets skräckresa
Märkligaste artikeln på länge – är det meningen att man ska tycka synd om dem? Men i alla fall rolig läsning, om inte annat.