MW-Tips: 2012-01-24

The rise of state capitalism
Mycket intressant från det som var cover story i senaste numret av The Economist.

Barack Obama, Post-Partisan, Meets Washington Gridlock
Här snackar vi långläsning, 12 sidor (eller 23 utprintat) om Obama i New Yorker.

Presentation: Sociala medier vid marknadsföring av evenemang
Många bra och kreativa exempel i den här presentationen av Hans Kullin. Jobbar du med evenemang, eller sociala medier i allmänhet, kolla in!

Facebook Added $17.6 Billion To European Economy
Deloitte har undersökt Facebooks påverkan av den europeiska ekonomin, och det är inga småsummor som omsätts direkt. Vad sägs om att enbart Facebook-applikationer omsätter 1,9 miljarder Euro och tillhandahåller 29 000 jobb?

Regeringen vill ge Sahlin toppjobb
Detta känns som ytterligare en bra genomförd PR-grej av regeringen. Visserligen är Mona Sahlin troligtvis är en mycket lämplig kandidat till den här positionen, men det går ju inte heller att bortse ifrån att nomineringen får hennes politiska motståndare, kanske då främst Moderaterna, att framstå i god dager. TT-nyheten har förstås fått totalt genomslag, då den förutom i DN går att hitta hos SvD, Expressen, Metro, Svt och en handfull andra medier.