MW-Tips: 2012-04-04

Instagram for Android is buried in Google Play search results, highlighting app discovery issues
Under gårdagskvällen släpptes Instagram för Android, men när jag först sökte efter appen via Google Play så hittade jag den inte. Hade dock skrivit upp mig på Instagrams mejllista, och hade en länk därifrån som jag kunde använda istället. Lite märklig bugg dock.

How To Fix American Soccer: Move An English Premier League Team To New York
Väldigt spekulativt förstås, men trots att många säkert dömer ut detta som helt galet så tycker jag att det är en spännande tanke.

Google+ UK: Plus Tom
Första TV-reklamen för Google+ i Storbritannien, med Benedict Cumberbatch (från BBCs ”Sherlock”) som berättarröst. Bra storytelling och snyggt paketerad – kan det räcka för att kicka igång intresset för tjänsten hos gemene hen?

Why Does Twitter Keep Verifying Fake Accounts?
Bra fråga. Sådana misstag skadar naturligtvis Twitters trovärdighet.

What will it be next month?
Pinterest har varit omdebatterat den senaste tiden, och även om jag såväl gillar tjänsten som följer utvecklingen med stort intresse så kan jag inte låta bli att störa mig lite på hypen som vi i branschen byggt upp kring den. Självklart så kan det vara en användbar tjänst även för vissa företag, men det kan nog vara klokt att lugna sig lite. Studera före agera, så att säga. Tipstack till @JohanHedberg.