MW-Tips: 2012-02-25

Digital Is The First Medium
Bra helgläsning från Doktor Spinn. Inte bara ett intressant ämne och en tes som alla i branschen åtminstone bör ta ställning till, utan även väldigt välformulerat och levande skrivet. Väntar fortfarande på en novell eller liknande från dig Jerry – är övertygad om att den skulle vara grymt läsvärd!

Press Release: comScore Releases the “2012 Mobile Future in Focus” Report
Vill du hålla dig uppdaterad gällande användandet av Smartphones och dylikt, så rekommenderar jag att du laddar ner den här rapporten.

Flickr disables Pinterest pins on all copyrighted images
Det har varit en del snack kring upphovsrättsbiten gällande Pinterest den senaste veckan, och även jag tog upp ämnet här på bloggen. Pinterest själva försöker gardera sig genom att i sitt användaravtal förbjuda pinnande av upphovsrättsskyddade bilder, något som användarna dock inte bryr sig särskilt mycket om.

Personligen så tycker jag förstås inte att det är någon skillnad emot när exempelvis Youtube gjorde entré, men för företag, som ju inte gör sig lika bra som Pirater, så krävs en större försiktighet. Butiker, e-handelsföretag m.m kan säkert nyttja Pinterest med stor fördel, men de som inte har så mycket egna bilder att komma med kan få det tuffare.

En grej som man kan hoppas på att ett allt mer expanderande Pinterest för med sig är dock att fler företag och sajter inser att de kan dra fördel av att deras bilder sprids via tjänsten. Det skulle i så fall i det långa loppet kunna innebära en ökning av Creative Commons-märkta bilder, vilket naturligtvis vore en bra utveckling.

all I own
Hittade det här roliga Flickr-settet av fotografen Sannah Kvist via @brainpicker. Hipsters dokumenterade med alla sina ägodelar.

Spotting Liars in Online Dating
Det görs tydligen forskning kring det mesta nuförtiden.